СРАМ И ПОЗОР!

Ако искате да видите антика от отдавна отминали времена, (такива антики бяха доста разпространени в съседна на нас държава, но и там вече много трудно ще ги откриете), идете в Габровския драматичен театър „Рачо Стоянов“! Там ще видите (в Храма на Мелпомена, на духовното, на възвишеното, на изкуството) позорната антика – единствената тоалетна за зрители е с клекало! Как ви се струва?! Срамно, нали?!
Иначе постановката на Веселка Кунчева по романа на Оскар Уайлд „Портретът на Дориан Грей“, която отидох специално да гледам, е интересна, модерна, впечатляваща… Актьорите – чудесни!
Но „антиката“ беше като едно л… в каца с мед! Оставям тези редове на директора на театъра г-н Петко Койчев!
Даниела Стрелкова-Дянкова
май 2024 г.
София

Вандал в храма на Мелпомена

Прасетата в кочината продължават да рият и да си врат зурлите там, където не трябва. Престанете! Пръскате кал и мръсотии навсякъде, дори и извън нея. Какво ви е направила Велислава Кръстева, че се опитвате да изцапате и нея? Извън работното си място всеки е свободен да прави каквото желае. Нали не е поканила Ахмед Доган на кафе в кабинета си в Народния театър „Иван Вазов“? Страхливите мухльовци, директорът на Народния театър Васил Василев и министърът на културата проф. Велислав Минеков, се правят на ощипани, вместо да покажат позицията си. Тези хора не са достойни за длъжностите, които заемат. Те за нищо не са достойни. Вместо да уволнят псевдо-смелчагата простак Александър Морфов и да му дадат да разбере, че не може да безчинства, както иска, и че е виновен (а пък има и наглостта да се хвали с това), а вината се наказва, те са жалки като слабаци двойкаджии пред черната дъска. Какво да се прави? Срам и позор!

 

Даниела Стрелкова-Дянкова

ноември 2022 г.

ПРОТЕСТ!

ВЪЗМУТИТЕЛНО! Театралите от журитата на наградите „Икар“ и „Аскеер“ не забелязаха едно от най-страхотните представления в българския театър през последните години – авторският спектакъл на професор Ивайло Христов „Хроника на едно убийство“ в Сатиричния театър с изумителната актриса Йорданка Стефанова. Дори не го номинираха. Срамота! Слепи ли сте бе хора?

 

С НЕГОДУВАНИЕ: Даниела Стрелкова-Дянкова

Май 2022 г.

София